Fa ile biten kelimeler

Fa ile biten kelimeler, H ile biten kelime var mı?, C harfi ile biten bir kelime var mı?, Türkçede y ile biten kelime var mı?, D ile biten kelime var mı?


H ile biten kelime var mı?

H harfi ile biten kelimeler oldukça fazladır. Ancak en yaygın kullanılan ve h harfi ile biten kelimeler şunlardır; 2 harfli; ah ve oh, 3 harfli; tüh, vah, yuh, 4 harfli; agah, izah, sulh, 5 harfli; matah, Fatih, iflah, mizah, 6 harfli; fellah, peydah, küstah, tespih, 7 harfli; padişah, teravih.

C harfi ile biten bir kelime var mı?

Türkiye'de sonu C harfi ile biten kelimeler sesi olarak iki tane sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler amaca uygun olarak anlamı üzerinden farklı yerlerde kullanılmaktadır. Özellikle kelime açısından bulmacalar söz konusu olduğunda çok fazla ön plana çıkarlar. Bu kelimeler arasında 'Hac ve Sac' sözcükleri bulunmaktadır.

Türkçede y ile biten kelime var mı?

Sonunda Y olan ve farklı anlamlara sahip olan birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler 12 harfli veya 11 harfli gibi pek çok kategoriye ayrılabilir. Genelkurmay, kervansaray, Çerkezköy, gibi kelimeler bunlardan bazılarıdır.


D ile biten kelime var mı?

Sonu d ile biten 3,4,5, ve 6 harfli kelimeler çeşitlilik gösterir. Bu durumda sonu d ile biten 3 harfli kelimeler; Abd, And, Bad, Bed, Bod, Cud, Çad şeklindedir. Sonu d ile biten 4 harfli kelimeler; Ahid, Ferd, Gard, Gerd, Hıkd, İbad, Lehd, Lord, Maad, Mecd olarak bilinir.

Ğ ile başlayan ne var?

"ğ" harfiyle başlayan sözcük yoktur. Sadece hecelerde kullanılır. Örneğin "ağaç" sözcüğünde "ğ" harfiyle başlayan hece vardır. A-ğaç.

Türkçede B harfi ile biten kelime neden yok?

Öz Türkçe olan kelimeler B ile bitmez. Bunun nedeni B harfinin, G ve D gibi yumuşak ünsüz olmasıdır. Farsça ve Arapça gibi doğu dillerinden Türkçeye geçen kelimelerin arasında B ile biten birçok sözcük yer alıyor. Bu kelimeler zamanla Türkçeleştiği için son harfleri hem B hem de P şeklinde yazılır.

Ç ile ülke var mı?

Kısa bir bilgilendirme yapmak gerekirse ç harfiyle başlayan üç adet ülkenin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar: Çin Halk Cumhuriyeti (Çin) Rusya'dan sonra dünyadaki en büyük ikinci ülkedir. Çad Orta Afrika'da yer alır.

Ç harfi ile bitki var mı?

Belki de ismini hiç duymadığınız Ç harfiyle başlayan bitkiler arasında en çok dikkatleri üzerine çeken üç tane bitki vardır. Bunlar çoban çantası, çoban çökerten ve çuha çiçeği olarak sıralanmaktadır. Çuha çiçeği adını yapraklarından almaktadır.

B harfi ile biten bir kelime var mı?

Türkçe'de b harfi ile biten kelime yoktur.

E ile biten ne var?

E ile biten kelimeler şu şekildedir; anne, çile, çise, dede, cebe, cüce, beze, bone, belge, acele, adale, avare, bahriye, bakiye, asliye, acemice, başköşe.

Türkçede g ile biten kelime var mı?

Harf sayısı ne olursa olsun, g ile biten 4 harfli kelimeler de dahil olmak üzere çoğu esasında Türkçe kökenli değildir. Çünkü dil bilgisi kurallarına göre, bir sözcüğün yumuşak ünsüz ile bitmesi görülmeyen bir durumdur. Bu nedenle, kelimelerin sonunda B, G ve D gibi harflere nadir rastlanır.

J harfi ile başlayan Türkçe kelime var mı?

Özellikle Fransızca ve Farsçadan Türkçeye girmiş olan ve 4 harfin yan yana gelmesiyle oluşturulan toplam 10 adet kelime bulunmaktadır: jale, janr, jant, jest, jile, jips, jöle, judo, juro, jüri.

Dilimizde hangi harf ile başlayan kelime yoktur?

3. Türkçe sözcüklerin başında c, ğ, l, m, r, z sesleri yansıma dışında bulunmaz: Cahil, can, cebir, lamba, lazım, leğen, mavi, nane, rapor, renk, rezil, rosto, ruh, vakum, vasıf, vazo, vezin, vize, zil. Bu sözcüklerden bazılarını dil kendine uydurmaya çalışır: ilazım, ileğen, ilimon, İramazan, irezil gibi.

B ile başlayan kelimeler nelerdir?

Bu, bak, bal, beş, bey, biz. bot, bol, baba, bacı, baca, bank, bazı, boya, burs, büyü, badem, bahar, bahçe, balta, bamya, baskı, basit, bekle, bekçi, bayan, bayat, bayır, börek, boyun, beleş, bomba, bavul, boncuk, bunama gibi kelimeler B ile başlayıp, en çok kullanılan kelimeler arasındadır.

Diğer Kelimeler Yazıları