Zayiat ne demek

Zayiat ne demek, Zayiatın anlamı nedir?, Zarar zayiat ne demek?, Zayiat ne demek hukuk?, Eğitim zayiatı ne anlama gelir?, Zayiat ne demek inşaat?


Zayiatın anlamı nedir?

Kayıplar, zarar ve ziyan: Bu fırtına çok zâyiâtı mûcip oldu (Şemseddin Sâmi). 2. İnsan kaybı: “Son çarpışmada zâyiat daha az.” ѻ Zâyiat vermek: Çok insan kaybetmek, ölenlerin sayısı çok olmak.

Zarar zayiat ne demek?

Zayiat vermek ifadesi; zarar ya da ziyana uğramak, yitikler ya da kayıplar vermek, zarar görmek şeklinde ifade edilir.

Zayiat ne demek hukuk?

Herhangi bir düşman tarafından görev dışı bırakılmış insanlar için kullanılır.

Eğitim zayiatı ne anlama gelir?

Eğitim zayiatı dediğimiz şey aslında askeriye içerisinde kullanılan bir kavram. Bir genç zorunlu askerlik sırasında savaş dışı herhangi bir sebeple öldüğünde genel tanımlama bu.

Zayiat ne demek inşaat?

İçerden olsun dışardan gelsin, bir kısım malzemeyi satmak amacı ile çalıp götürenlerle, şantiyede çalışanlardan bazılarının kendi kişisel gereksinmeleri için bazı şirket malzemesini alıp götürmelerinin zayiatı...

Zayi olmaması ne demek?

Stoklarda “Zayi Olma” Kavramının Türk Vergi Sistemi Karşısında DurumuTemelde “Zayi olma” terimi yitik, kaybolan, telef olan, işe yaramaz hale gelen anlamlarını taşımaktadır.

Zeval bulmak ne demek?

"Zeval Bulmak" deyimi, bir şeyin sona ermesi, tükenmesi veya yok olması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir şeyin düşüşü, gerilemesi veya kaybı ile ilgili durumlarda kullanılır. Örneğin, bir imparatorluğun çöküşü veya bir kişinin itibarının zarar görmesi gibi durumlar için "Zeval buldu" denilebilir.

Muharebe ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı'muharebe'dir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı'savaşta yapılan çarpışmalardan her biri'anlamına gelen muharebe,Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Tahliye ne anlama gelir?

İşte TDK'ya (Türk Dil Kurumu) göre tahliyenin anlamı… Hukuki bir terim olan tahliye kelimesi Arapça kökenlidir. Tahliye bir şeyi boşaltma, boş duruma getirmenin yanı sıra serbest kalma anlamına gelmektedir.

Hukuki mülahaza ne demek?

Mülahaza, bir konuyu veya durumu dikkate alma ve derinlemesine düşünme anlamına gelir.

Diğer Ne Demek Yazıları
>