Ula nerenin ilçesidir, Ula ilçesi hangi ilimize aittir?, Ula nereye bağlı?, Ula ismi nereden gelmektedir?, Izmir Ula nerede?, Ula nın neyi meşhur?
Ula nerenin ilçesidir
Ula ilçesi Muğla il merkezine en yakın ilçedir. İlçe merkezinin dört tarafı da dağlarla çevrilidir. Arazi engebeli olup %65'i ormanlarla kaplıdır. İlçede merkez, Gökova ve Akyaka olmak üzere toplam 3 belediye ve 24 köy bulunmaktadır.
Ula ilçesi hangi ilimize aittir?
Ula ilçesi Muğla il merkezine en yakın ilçedir. İlçe merkezinin dört tarafı da dağlarla çevrilidir. Arazi engebeli olup %65'i ormanlarla kaplıdır. İlçede merkez, Gökova ve Akyaka olmak üzere toplam 3 belediye ve 24 köy bulunmaktadır.
Ula nereye bağlı?
Ula, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. 1954 yılında ilçe olmuştur. Muğla'nın güneyinde bulunan Ula'nın doğusunda Köyceğiz, batısında Gökova Körfezi, kuzeyinde Muğla merkez ilçesi, güneyinde Marmaris ilçesi vardır.
Ula ismi nereden gelmektedir?
Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Mahallesi'nde Gökova Körfezi'nde kitesurf en çok tercih edilen su sporlarının başında gelmektedir.
Izmir Ula nerede?
Evliya Çelebi ise Seyahatnamesinde Ula ile ilgili olarak, Ula'nın, 751 yılında Menteşe Beylerinden Ulama Bey tarafından Rumlardan fethedildiğini ve Ulama Bey'in ismine izafeten de buraya Ula ismi verildiğini yazmıştır (Çelebi, 1985, s. 577).
Ula nın neyi meşhur?
Terminali Bornova ilçe sınırları içerinde olup, Ulş., Per.Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığına 25 km mesafededir. Otobüs terminalinden Gaziemir'e otobüs firmalarının servisleri, belediye otobüsleri, minibüs-midibüsler ve ticari taksilerle ulaşım mevcuttur. c.
Muğla'nın en büyük ilçesi hangisi?
Ula'nın sarımsağı meşhurdur. Ülkemizde başka yörelerde yetişen sarımsaklara göre daha küçük taneli olan Ula Sarımsağının aroması ise oldukça güçlüdür. Gökova' nın verimli topraklarında bölge çiftçisinin en çok yetiştirdiği ürün susamdır.
Ula nereye yakın?
13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.
Ula nüfusu ne kadar?
Muğla'nın güneyinde bulunan Ula'nın doğusunda Köyceğiz, batısında Gökova Körfezi, kuzeyinde Muğla merkez ilçesi, güneyinde Marmaris ilçeleri vardır. Yüzölçümü 407 km²dir. Ula merkez deniz seviyesinden 600 metre yüksekliktedir. Muğla - Ula mesafesi 15 kilometredir.
Ula deniz kenarı mı?
İlçe merkezinin nüfusu 5.685, köylerinin nüfusu 17.725 olmak üzere toplam nüfus 23.410'tür. İlçede merkez, Gökova ve Akyaka olmak üzere toplam 3 belediye ve 24 köy bulunmaktadır.
Ula da ne var?
Muğla'ya bağlı Ula ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra plajlarıyla da öne çıkmaktadır.
Ula Göleti doğal mı?
Ula'da gezilecek yerler arasında; Azmak Nehri, Akbük Koyu, Ula Göleti, Geyik Kanyonu, Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Thera Antik Kenti, Koçarlı Camii, Yedi Delik Mağarası ve Kerimoğlu Türküsü Evi yer almaktadır.
Ali Arap ismi mi?
Ula'nın popüler doğal güzellikleri arasında bulunan Ula Göleti, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Ula kelimesi ne demektir?
Ali, Arapça kökenli bir isim olup, "yüce", "ulu", "yüksek" anlamlarına gelir. İslam dünyasında çok yaygın olarak kullanılan bu isim, sahibine asalet ve ululuk atfetme niyetiyle verilir. Ali ismi, hem Arapça kökenlidir hem de İslam tarihinde önemli bir yere sahiptir.
Ula otobüsleri nereden kalkıyor?
Şu anda hala karadeniz müziklerinde ”ULA ULA” diye şarkılar söylenmektedir veya arkadaşlar birbirine 'ULA' diye hitap etmektedir'ULA' diyince belki insanın aklına çok farklı şeyler gelebilir. Ama Osmanlı sözlügüne bakıldıgında ”ULA” kelimesinin anlamı ”ŞANLI VE ŞEREFLİ” demektir.