Hengel Tarifi

Hengel Tarifi, Hingel hamuruna ne konur?, Hengelin içinde ne var?, Hangel hangi yöreye ait?, Hingel suda kaç dakika haşlanır?, Hıngel buzlukta saklanır mı?


Hingel hamuruna ne konur?

Hengel Kafkaslar'da, Doğu Karadeniz'de, Orta Asya mutfağında çokça sevilen ve bilinen tariflerden de biri. Yumurta, tuz, su ve unun ustaca yoğrulup inceltilmesiyle oluşan hamurun içinde gizlenen patates harcıyla bu mantı bildiklerinizden çok farklı.

Hengelin içinde ne var?

Hengel, hangel veya hingel (Türkçe: Hangel / Hengel, Kürtçe: Xingal, Azerice: Xıngal / Xəngəl, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır.

Hangel hangi yöreye ait?

Geniş bir tencereye su koyup tuz ilave ediyoruz. Kaynayınca mantıları içine atarak 7-8 dakikada haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya tereyağında biber yakarak gezdiriyoruz. Afiyet olsun…

Hingel suda kaç dakika haşlanır?

Yaptığınız mantıları dondurucuya koymak için dondurucunuza uygun tepsiye altına gazete koyarak yada un serperek şokluyoruz . Ortalama 15 -20 dk sonra yani hamurluğu gidip sertleştiğinde poşetleyip kaldırabilirsiniz. Kullanacağınız zaman ise tuzlu suyunuzu kaynatıp direkt dondurucudan çözülmeden atıyoruz suya.

Hıngel buzlukta saklanır mı?

Büyük bir tencerede suyu kaynatıp içine bir miktar tuz ve bir kaç damla yağ damlatıyoruz. Hingelleri içine tek tek atıp haşlıyoruz. Haşlanan hingelleri süzüp sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine salça tereyağ yakıp gezdiriyoruz.

Hingel nasıl haşlanır?

Yaklaşık 7-8 dk haşladım. Dilediğiniz kıvamda az ya da daha fazla sürede haşlayabilirsiniz. Kıymalı harçta kullanabilirsiniz.

Hengel kaç dakikada pişer?

Hangel, Terekeme - Karapapak Türklerinin en önemli yemeğidir. Değerli bir misafir geldiğinde ikram için yapı- lır. Kars yöresinde çok yaygındır.

Hangel hangi şehirde yaygındır?

Hıngel, mantı ile benzer özellikleri olan bir yemektir. Gürcistan'dad Khinkali olarak anılan hıngel, hamur arasına et yahut patates konularak yapılır. Türkiye'de özellikle Artvin'in Şavşat, Ardahan ve Posof'da yapılmaktadır.

Patatesli hingel nedir?

Hengel Nasıl Yapılır

Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir.


Hengel sosu nasıl yapılır?

'Hıngal, Çerkez ve Metez' isimleriyle de bilinir. Şekliyle diğer mantılardan ayrılan hingel mantı, emek isteyen bir yemektir. Haşlanan mantı, kızgın tereyağ ve domates sosu ile birlikte servis edilir.

Hingel nasıl servis edilir?

Çanakkale mutfağına özgü bir yemek olan metez, farklı bir şekilde hazırlanan mantı türüdür. Bazı yörelerde kıyma yerine lor peyniri veya haşlanmış patates harcı da kullanılır. 'Pierogi' ve 'haluj' isimleriyle de bilinir. Metez'in en farklı özelliklerinden biri de pekmezle birlikte tüketilmesidir.

Metez ne demek?

Hingel mantı çeşitlerinden biri olup içsiz mantı olarak bilinmektedir. Merdane ya da oklava ile açılan bir hamur olan içsiz mantı tercihe göre içerisine et ya da patates de konularak yapılabilmektedir. Hingel Türkiye'de genellikle Artvin ve Erzurum illerinde daha sık tüketilmektedir.

Diğer Tarifi Yazıları