İrmikli Şekerpare Tarifi

İrmikli Şekerpare Tarifi, Şekerpare nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?, Şekerparenin kıyır kıyır olması için ne yapmalı?, Şekerpare de irmik var mı?, Şekerpare şekli nasıl veriliyor?, Pudra şekeri olmadan şekerpare olur mu?


Şekerpare nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Şekerpare hamuruna eklenen sirke tatlının kıyır kıyır olmasını sağlar. Bu aşamada üzüm veya elma sirkesi kullanmayı ihmal etmeyin. Şekerparenin üzerine süreceğiniz yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ eklemeniz tatlının daha parlak görünmesini sağlar.

Şekerparenin kıyır kıyır olması için ne yapmalı?

Şekerpare (İrmikli) Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 çay bardağı pudra şekeri. 1 çay bardağı irmik.



Şekerpare de irmik var mı?

Şekerpare Oval Şekli Nasıl Verilir? Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval şeklini alacaktır.

Şekerpare şekli nasıl veriliyor?

????ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ PUDRA ŞEKERSİZ DE YAPABİLİRSİNİZ !!!

Pudra şekeri olmadan şekerpare olur mu?

Herkes irmik sevecek diye bir şey yok, şekerpare irmikli olacak diye bir kaide de yok. İrmiksiz şekerpare tarifi ile içerisinde irmik bulunmayan enfes bir tatlı yiyeceksiniz. Şekerpare, çok sevilen şerbetli tatlılar arasında.

Şekerpare Irmiksiz olur mu?

Şekerparenin en önemli püf noktası, şerbetin kıvamıdır. Şerbet, şekerpareler piştikten sonra sıcak olarak dökülmelidir. Böylece şekerpareler şerbetin içine iyice çeker ve yumuşak bir kıvam alır.

Şekerparenin püf noktası nedir?

Şerbeti veya şekerpareyi soğutursanız o zaman şerbetini emmez ve sert olur.

Şekerpare neden sert olur?

Pratikliği ve mükemmel lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakacak nefis mi nefis yumurtasız şekerpare tarifi ile karşınızdayız! İçerisindeki tereyağı ve sıvı yağ birleşimi sayesinde ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamı oluyor. Hamurunda az miktarda şeker ve irmik var. Az malzemeli ve lezzeti de şahane.

Yumurtasız şekerpare olur mu?

İlk olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir. Ben oval yapmayı tercih ettim. Üzerine yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmez karışımı sürülür.

Şekerparenin içine yoğurt giriyor mu?

Şerbet, 5 dk. kaynatılarak Şekerpare üzerine sıcak olarak dökülür.

Şekerpare şerbeti sıcak mı soğuk mu?

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yassı şekil verilir. (Tıpkı köfte yapar gibi). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizilir.

Şekerpare hangi ülkeye ait?

Şekerpare (60 Adet – 1kg)

Diğer Tarifi Yazıları