Nokul Tarifi

Nokul Tarifi, Nokul hamuruna ne katılır?, Nokul hangi yöreye ait?, Sinop Nokulu nedir?, Ispanaklı Nokul hangi yöreye ait?, Bafra Nokulunun hamuruna ne koyulur?


Nokul hamuruna ne katılır?

Samsun Yöresi Nokulu

İçine genelde, Karadeniz Bölgesi'nin tipik bir ürünü olan fındık ve kuru üzüm konulur. Ancak tahinli ve haşhaşlı şekilleri de yaygındır. Bu tatlıya karakterini veren içine dövülüp karıştırılan karanfil baharatıdır. İçine konulan fındık olarak belirtilmişse de ceviz de yakışır.


Nokul hangi yöreye ait?

Sinop Nokulu; un, su, yumurta ve tuz karışımıyla mayalı bir hamur elde edilmesiyle yapılır. Kıymalı ve üzümlü- cevizli olmak üzere iki çeşidi vardır. Sinop Nokulunun üretimi sırasında iki aşamalı malzeme hazırlığı söz konusudur.


Sinop Nokulu nedir?

Ispanaklı Nokul daha çok Karadeniz Bölgesi'nde yapılan bir yemektir.

Ispanaklı Nokul hangi yöreye ait?

' Resmi olarak coğrafi işaret alan Bafra Nokulu mayalı açılmış hamurun içerisine ceviz, kuru sarı üzüm, şeker ve diğer hammaddelerin karışımı konularak yapılan, şerbetsiz baklava olarak da adlandırılan bir tatlı çeşididir.

Bafra Nokulunun hamuruna ne koyulur?

Bol cevizli ve üzümlü geleneksel Bafra tatlısıdır.

Bafra Nokulu içinde ne var?

Buzdolabında (+4°C) saklanır.

Bafra Nokulu tatlı mı?

Nokul kokusu (tarçın, gül yaprağı, karanfil)

Nokul nasıl saklanır?

15 Eylül 1928 tarihinde Atatürk 'ün ilk alfabe dersini Sinop'ta vermesi. Sinop Adı, Antikçağ'da Paphlagonia olarak adlandırılan bölgenin kuzey ucunda Sinop'un saptanabilen en eski adı "Sinope" dir.

Nokul kokusu nedir?

Sinop Adının Kaynağı:

Bir söylenceye göre kent adının kurucusu olarak kabul edilen aynı isimli bir Amazon kraliçesinden almıştır. Bir başka söylenceye göreyse, kenti eski Yunan'da Irmak Tanrısı Asopos'un su perisi kızlarından Sinope kurmuştur.


Sinop'un eski adı nedir?

Kaşık çıkartması (mamalika), zılbıt böreği, hasuda, Boyabat ilçesinde yiyebileceğiniz sırık kebabı, taktak helvası ve ezmesi Sinop'taki diğer yöresel tatlar. Denizi gibi doğası da oldukça cömert olan Sinop verimli topraklara sahip.

Sinop kökeni nereden gelir?

KIYMALI NOKUL (Gerze, Sinop)

Sinop neyi ile ünlü?

Fırın tepsisini yağladıktan ya da bir pişirme kağıdı serdikten sonra bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde içine serin. Yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürdün.

Diğer Tarifi Yazıları