Arz ederiz nasıl yazılır
ARZ ETMEK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazılışı 'arz etmek' şeklindedir. Yani arz kelimesi bitişik değil, ayrı yazılır. 'Arzetmek' şeklinde bitişik yazılması yanlış kullanımdır.
Arz etmek nasıl yazılır TDK?
ARZ ETMEK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazılışı 'arz etmek' şeklindedir. Yani arz kelimesi bitişik değil, ayrı yazılır. 'Arzetmek' şeklinde bitişik yazılması yanlış kullanımdır. Arz ederiz mi arz ederim mi?
TDK'ya göre "arz etmek" kelimesi ayrı bir şekilde yazılmaktadır. Bu sözcüğün arzetmek şeklinde kullanımı dilbilgisi kurallarına göre yanlıştır. Yani bu sözcüğün hiçbir şekilde birleşik olarak kullanılmaması gerekmektedir. Arz ederiz kime yazılır?
Arz Ederim Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Arz Ederim kelimesinde ise etmek ve arz kelimeleri kaynaşmamıştır. Bu nedenle kelimenin bitişik değil ayrı yazılması gerekir. Arz Edilecek nasıl yazılır?
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir. Arz etmek birleşik mi?
Bu sebeple arz etmek doğru yazılışı “arz etmek” şeklinde ayrı yazımıdır. Arz etmek nasıl kullanılır?
Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ... Dilekçede arz ederim nasıl yazılır?
Arz etmek, 'bir makama saygı bildirerek sunmak' anlamına gelir. Tensiplerine arz etmek, “onay için sunmak” anlamına gelir. Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır. Dilekçede gereğini arz ederim nereye yazılır?
Bu, imla gereği ayrı yazılır. Cümledeki arz ederim ifadesi “isterim” anlamındadır. Burada rica ederim gibi bir ifade kesinlikle yanlıştır. Çünkü, rica ederim üst makamlardan alt makamlara veya kişilere gönderilirken kullanılır. Resmi yazışmalarda arz ve rica ederim nasıl yazılır?
Metnin sonlandığı bu bölümde, dilek ya da şikâyetin sunumu genellikle üst makamlara yapıldığı için bir yazım geleneği olarak “gereğini arz ederim”, “bilgilerinize arz ederim” gibi sözler kullanılır. Dilekçede yazanın adı ve soyadı, metnin sağ alt bölümünde bulunur. Arz ettiler nasıl yazılır?
a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden, alt makamlara “Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir. Müdür müdüre arz mı eder rica mı?
Arz kelimesi ile etmek fiili üzerinden birleşmiş olan bu kelime grubu, ayrı olarak tek bir anlam eşliğinde belli bir ifade sunar. Sunmak, saygı ile bildirmek ya da saygı ile anlatmak anlamlarına sahip olan bu kelime grubu, taşıdığı anlam ile beraber cümle içerisinde amaca uygun olarak değerlendirilebilir. Arz ederim kalktı mı?
hiyerarşi yönünden, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda "Arz ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.