Kastetmek nasıl yazılır

Kastetmek nasıl yazılır, Kasteden ne demek?, Kastetmek neden birleşik?, Kat etmek ayrı mı?, Kast etti ne demek?, Kastediyor nasıl yazılır TDK?


Kastetmek nasıl yazılır

KASTETMEK KELİMESİNİN ANLAMI Kötülük etmek, kıymak, zarar vermeyi istemek anlamına gelir. Bu kelime genellikle kast etmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kastetmek şeklinde olmalıdır.

Kasteden ne demek?

KASTETMEK KELİMESİNİN ANLAMI Kötülük etmek, kıymak, zarar vermeyi istemek anlamına gelir. Bu kelime genellikle kast etmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kastetmek şeklinde olmalıdır.

Kastetmek neden birleşik?

20.yüzyılın ilk yarısında literatüre giren kastetmek, bir şeyi söylemek ya da belirtmek istemek demektir. Kastetmek, zarar vermek ve bozguna uğratmak manasında da kullanılır.

Kat etmek ayrı mı?

Arapça kökenli bir sözcük olan kastetmek, kasd ve etmek kelimelerinin birleşiminden oluşur. Yani Arapçaya ait olan kasd ve Türkçe kökenli etmek sözcüklerinin bir araya getirilmesiyle bu birleşik kelime ortaya çıkmıştır.

Kast etti ne demek?

TDK'ya göre katetmek kelimesinin doğru yazılışı "katetmek"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.

Kastediyor nasıl yazılır TDK?

Kast, suç tipindeki objektif unsurların bilinmesi ve istenmesidir. Türk Ceza Kanunu'nun 21. maddesinde kast şöyle tanımlanmıştır: ''Kast, suçun kanuni tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.”

Hayatına kastetmek ne demek?

Bu kelime genellikle kast etme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kastetme şeklinde olmalıdır.

Kast mı kasıt mı?

Hayata kast, eşlerden birinin diğer eşe yönelik öldürme kastıyla hareket etmesidir. Eşine yaptığı harekette öldürme kastı olması şarttır, öldürme kastı olmadığı zaman boşanma sebebi olarak görülmez.

Sabretmek nasıl yazılır?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, kelimenin asıl yazımı “Kast” değil “Kasıt”tır. Ancak kelimeye “ı” ile başlayan bir harf geldiğinde aradaki '-ı' düşerek kelime “kasdı” şeklin- de yazılmaktadır. 6 Bu bakımdan madde başlığında “kast” kelimesinin kullanılması yanlıştır. Doğru kullanım “kasıt” olmalıdır.

Ya da bitişik mi yazılır ayrı mı?

En çok merak edilen ve hem yazım hem de okunuşu kapsamında araştırılan sözcükler içerisinde sabretmek kelimesi gelmektedir. Bu bağlamda kelimenin doğru biçimde ele alınış hali, 'Sabretmek' şeklindedir.

Bilinç altı nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre “ya da” kelimesi seçeneği, çeşitliliği veya tercihi belirten bir söz olarak açıklanıyor. 'ya da' nasıl yazılır, ayrı mı, birleşik mi? “Ya da” kelimesi TDK'ya göre ayrı olarak yazılıyor.

Ön yargı nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Sıra dışı nasıl yazılır?

Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka ...

Diğer Nasıl Yazılır Yazıları