Çaylı Kek Tarifi Nefis Yemek Tarifleri

Çaylı Kek Tarifi Nefis Yemek Tarifleri, Çaylı kekin malzemeleri nelerdir?, Çaylı keke tarçın konur mu?, Kaynamış sütle kek yapılır mı?, Kek hamuruna ne konur?, Keke süt yerine çay konur mu?


Çaylı kekin malzemeleri nelerdir?

Üzerine 1 bardak dem kısmından soğuk çay, sıvı yağ eklenir. Bir süzgeç veya elekten geçirilmiş 2 bardak un ve kabartma tozu ilave edilir. Mikserle güzelce karıştırılır. Sonra tarçın ve ceviz eklenir.

Çaylı keke tarçın konur mu?

Yapısı dokusu hele o kokusu misss. Kaynar sütle kek mi olur dediğinizi duyar gibiyim:) Oluyor gerçekten hem de ne kek. Bulut kek kadar hafif ve lezzetli ister krema kullanın ister değişik soslarla sunun her şekilde çok güzel oluyor. Yapısı dokusu hele o kokusu misss.


Kaynamış sütle kek yapılır mı?

Önce yumurta ve şeker çırpılır. Sonra su, süt, yoğurt, limon suyu ve sıvı yağ gibi sıvı malzemeler eklenir. Havuç, limon kabuğu rendesi, ceviz, Hindistan cevizi, kuru üzüm gibi malzemeler eklenir. En son un, kabartma tozu, kakao ve vanilin gibi kuru malzemeler eklenir.

Kek hamuruna ne konur?

Süt, çay ve kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

Keke süt yerine çay konur mu?

Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca katı ve sıvı malzemelerin oranı da çok önemlidir. Unu fazla eklemek, kekin kurumasındaki sebeplerden biridir.

Kekin yumuşak olması için ne yapmak lazım?

Yumurta ve şeker iyice çırpılır, demli çay ve sıvı yağ konur karıştırılır, un, tarçın ve kakao konur karıştırılır. Son olarak kabartma tozu konur karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır servis edilir. Afiyet olsun.

Çay ile kek olur mu?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kek çeşitleri arasından öne çıkan çaylı kek, her evde kolaylıkla bulunan malzemeleri ve pratik yapılışı sayesinde ulaşılması oldukça kolay bir lezzettir. Anne keki olarak da anılan bu lezzet damaklarda, herkesi alıp çocukluğuna götürecek bir tat bırakır.

Çayla kek olur mu?

Çaylı keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.

Çaylı kek kaç dakikada pişer?

Bir kek harcı hazırlarken süt kullanırsanız daha akışkan bir harca sahip olur. Piştikten sonra daha kabarık, puf puf olmuş bir kek elde edersiniz. Yoğurt kullanırsanız da içi hafif ıslak kıvamlı, daha yoğun lezzetli kekler elde etmiş olursunuz.

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

Sade, kakaolu, tarçınlı, havuçlu veya farklı bir aroma verici baharatın kullanıldığı, az şekerli ve çok kabarması istenen kekler için mutlaka süt tercih edilmelidir. Buna karşın daha yoğun kıvamlı olması planlanan, sos ya da şerbet eklenecek olan keklere ise yoğurt ilave edilmelidir.

Kek yaparken yoğurt mu süt mü?

Portakal suyu gibi meyvelerin suları, çay ya da su ilave etmek. En basiti su eklemek aslında. Keklerinizin içerisine su ilave etmeniz durumunda keklerinizin daha süngerimsi bir kıvamda piştiğini de gözlemeyeceksiniz. Kek harcına su herhangi bir lezzet katmıyor.

Keke neden kaynar su konur?

Genelde kek harçlarında kabartma tozu kullanılır ancak karbonat sayesinde de kekler çok güzel kabarır. Karbonat kullanacağınız kek harçlarınızda içerisine limon suyu ya da soda gibi asidik yapılı malzemeler ilave etmeyi unutmayın.

Diğer Tarifi Yazıları