Ispanak Borani Tarifi

Ispanak Borani Tarifi, Borani nasıl yapılır tarifi?, Ispanak borani nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?, Yoğurtlu borani nedir?, Ispanak borani hangi yöreye ait?, Ispanak Yogurtlaması nasıl yapılır?


Borani nasıl yapılır tarifi?

Ispanağı doğrayıp yıkayalım ve süzelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuralım içine süzülmüş ıspanağı katıp suyunu çekinceye kadar pişirelim tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım ve soğutalım. Yoğurda tuz ezilmiş sarımsak ve soğumuş ıspanağı ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.

Ispanak borani nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Boranı, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir aperitiftir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boranı, Van ve Isparta başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.


Yoğurtlu borani nedir?

Borani veya bilinen diğer adıyla Boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemek. Yeşil soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi, bakla boraniyesi gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Ispanak borani hangi yöreye ait?

Haşlanmış ıspanakları ezmeden, elimizle fazla suyunu sıkıp derin bir kaba alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağını ekleyip, hepsini güzelce harmanlayalım. Servis tabağına koyup, üzerini pul biberle süsleyelim.

Ispanak Yogurtlaması nasıl yapılır?

Borani, bir diğer deyişle Boranı, boraniye genel olarak sebzelerin haşlanması veya sulu yemek biçiminde pişirilmesinden sonra sade ya da sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak hazırlanan bir yemektir. Genellikle kuru soğan ile birlikte tüketilir. Borani meze olarak da sofralara konuk olur.

Borani tekniği nedir?

Ispanakları köklerini keserek doğrayalım. Tencereye yağı koyup üzerine kuru soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım. Doğradığımız ıspanaklı soğan ve biberin üzerine ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım. 5 dk pismesini bekleyip servis yapalım.

Haşlamadan ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Ispanaklar güzelce yıkanır ve suyu süzülür. İnce doğrandıktan sonra zeytinyağında hafif kavrulur. 3-4 dk kavrulduktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yoğurt sulandırılarak yoğun kıvamda ezilir. Tuz, rendelenmiş sarımsaklar ve soğuyan ıspanaklar eklenerek karıştırılır.

Ispanaklı borani yanına ne gider?

Bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağı alın eritin. Eridi 2 yemek kaşığı un ekleyin. Erimiş yağ ile unu güzelce kavurun.

Ispanak tarator nasıl yapılır?

İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları 3-4 seferde ekleyerek soğan ve sarımsakla kavurun. Kavrulan ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra soğuması için karıştırın ve Sütaş süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına ıspanak boraniyi düzgünce yayarak koyun.

Boraniye un konur mu?

Asya kıtasının orta ve güneybatı bölgelerinin yerlisi olan bu bitki dünyanın birçok farklı bölgesinde gıda olarak tüketilir. İran'dan 11. yüzyılda Araplar tarafından Avrupa'ya, İspanya'ya götürülmüştür. Ispanaklı pasta gibi çeşitli tatlılarda da kullanılabilir.

Ispanak borani kaç dakikada pişer?

Farsça būrānī بورانی “kesilmiş hamur parçaları ve sebze ve etle yapılan bir yemek, Acem yahnisi” sözcüğünden alıntıdır.

Ispanak borani nedir?

Ispanak, kabak ve bakla gibi sebzelerin yoğurtlu yapılan yemeklerine genel olarak "borani" denilmektdir. Mısır ve Suriye'de borani yemekleri dolmalık kabak, kış kabağı, ıspanak ebegümeci ile yapılırken, İspanya'da, "Al boronia" patlıcanla ve zeytinyağı ile pişirilir.

Diğer Tarifi Yazıları