Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi Nefis Yemek

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi Nefis Yemek, Kıymalı yaprak sarmasına ne konur?, Kıymalı yaprak sarması yanına ne gider?, Zeytinyağlı yaprak sarmasının sosu nasıl yapılır?, Etli yaprak sarması nasıl pişirilir?, Yaprak sarma pişerken dağılmaması için ne yapmalı?


Kıymalı yaprak sarmasına ne konur?

Sarmanın yanına sebze çorbası, patates salatası, cacık, börek, közlenmiş patlıcan salatası ve kabak mücver gider. Salata olarak sarmanın yanına marul salatası önerilir. İçecek olarak ise ayran ya da gazlı içecekler sarmanın yanına gider.

Kıymalı yaprak sarması yanına ne gider?

Sosu için zeytinyağında salça ve rendelenmiş sarımsağı kavuruyoruz. Nanede atıp üzerine bir çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine döküp sosu çekmesini sağlıyoruz. Sosunu çeken sarmalarımızı biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.


Zeytinyağlı yaprak sarmasının sosu nasıl yapılır?

Bir kapta kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, salça, maydanoz, baharatlar, su iyice karıştırılır ve yapraklar sarılır. Tencerenin tabanına yaprak serilir, üzerine sarmalar dizilir. İstenirse üzerine salçalı sos yapılıp dökülür. (Ben sadece yağ ve su karışımı döktüm) Kısık ateşte pişirilir.

Etli yaprak sarması nasıl pişirilir?

Sarmanın püf noktaları:

İç harcınızdaki pirinç, bulgur gibi malzemeleri önce sıcak suda bekletirseniz nişastasından arınır ve sarmalar daha yumuşak olur. Pişerken dağılmamaları için sarmaları tencerenin tabanına sıkı sıkı yerleştirin, mümkün olduğunca tek sıra dizin, üzerlerini pişerken porselen bir tabakla kapatın.


Yaprak sarma pişerken dağılmaması için ne yapmalı?

1çay kaşığınane(taze nane de olur) 1/2tatlı kaşığıpul biber. 1/2tatlı kaşığıkimyon.

Zeytinyağlı yaprak sarmasına kimyon konur mu?

Faydalı Bilgiler: Yaprak Sarmasının İçine Neler Konur? Yaprak sarması yaparken gerekli olacak malzemeler öncelikle az damarlı ve taze asma yaprağı olacak. İç harcını hazırlamak için de gerekli olan malzemeler zeytinyağı, kuru soğan, pirinç, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve arzuya göre ekleyeceğiniz baharatlar olacak.

Yaprak sarmasının içine ne konulur?

Tüm sarmaları aynı şekilde sardıktan sonra üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su koyup birkaç parça tereyağı yerleştirin. Onun da üzerine geniş bir yemek tabağını ters çevirerek kapatın ve tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte çok az kaynatıp ateşi kısın. Yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakın.

Sarmanın yanına hangi salata gider?

Zeytinyağı ve limon ekledikten sonra sarmaların üzerine hafif bir şekilde sıcak su ilave etmeniz gerekmektedir. Sıcak su ilave ettikten sonra bu noktadan itibaren artık sarmaları pişirmeye başlayabilirsiniz.

Yaprak sarması ne kadar sürede pişer?

Sarmaların üzerine limon dilimleri konur; sarmanın hizasını geçmeyecek şekilde tencereye su eklenir ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Üzüm yaprağı, kıyma, pirinç, bulgur, tereyağı, soğan, domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, karabiber, yenibahar, tuz.

Sarmaya sıcak su mu soğuk su mu?

Domates sos yağda fokurdayana kadar tavada pişirilir. Üzerine suçla su eklenir ve sarmaların üzerine gelecek şekilde sos dökülür. Üzerine ağırlık yapıp sarmaların açılmasını önlemek amacıyla ağır bir tabak konur ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dk pişirilir.

Yaprak sarma içine salça konur mu?

1 kg taze yaprak. 3-4 adet kuru soğan(bol soğanlı güzel oluyor) 2 su bardağı pirinç

Zeytinyağlı yaprak sarmasına hangi baharatlar konur?

Sarmalarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız, üstüne biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Limon dilimlerini eklemek de olmazsa olmazlar arasındadır. Tüm sarmaları dizdikten sonra üzerini kapamak için tekrar kullanmadığınız yapraklardan faydalanın. Bu yöntem, sarmaların kararma ihtimalini ortadan kaldırır.

Diğer Tarifi Yazıları