Lokma Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi, Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?, Lokma hamurunun içine ne konur?, Lokma tatlısının püf noktası nedir?, Lokma tatlısına yumurta konulur mu?, Lokma tatlısı Yumuşamaması için ne yapmalı?


Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?

İzmir Lokması olarak da bilinen lokma tatlısı her evde bulunan un, tuz, maya ve şeker ile yapılmaktadır.

Lokma hamurunun içine ne konur?

Lokma hamuru yapmak için un, maya, su ve şerbete ihtiyaç duyulur.


Lokma tatlısının püf noktası nedir?

Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? ????Şerbeti için, şekeri tencereye koyup suyu ekleyerek 20 dakika kaynatıyoruz ve limonunu ekliyoruz kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz. ????Püf noktası :İki defa kızartmamızın sebebi şerbete atınca yumuşamaması için, şerbetimiz çok soğuk olacak buna dikkat edelim.

Lokma tatlısına yumurta konulur mu?

3. Adım: Bir kap içine unu süt tozunu ve kabartma tozunu eleyelim. Daha sonra ayrı bir kap içinde bir adet yumurta sıvıyağ toz şeker ve suyu ilave edip kaşıkla güzelce karıştırıp, un ve süt tozu karışımına ilave edip iyice bir birine yedirelim.

Lokma tatlısı Yumuşamaması için ne yapmalı?

Hava sıcaklığına göre hamura farklı malzemeler ilave ettiğini belirten lokma ustası Köroğlu süreci şöyle anlattı: "Özellikle yaz aylarında hamura limon tuzu ilave ediyorum. Hamurun daha fazla beklemesi gerekiyorsa limon tuzu ve maya oranı değişiyor. Yoğurulan hamur sıcak havada çabuk gevşeme yapar.

Pisik taşağı ne?

gaziantep'te lokma tatlisina halk arasinda verilen ad... gaziantep'te lokma tatlısına verilen isim.

Lokma tatlısına kabartma tozu konur mu?

Lokma hamuru için:

3 çorba kaşığı irmik. 1 su bardağından 1 parmak eksik un. 1 paket kabartma tozu.


Lokma hamuruna ne?

Ilık süt ya da suyunuzu bir kabın içerisine alın ve içerisine mayayı ilave edin. Yine 4 kişilik bir tarif için 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya yeterli olacaktır. Dilerseniz şeker ekleyebilirsiniz. Daha az yağ çekmesi için de opsiyonel olarak 1 tatlı kaşığı sirke ilavesinde bulabilirsiniz.

Lokma tatlısına sirke konur mu?

Cıvık, ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle ya da streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Hamurunuz mayalanınca kızartmaya hazır hale gelecektir. Lokmalarınızı bol miktarda ve iyice kızmış sıvı yağda pişirmelisiniz.

Lokma hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz. Şerbet Eklemeden Derin Dondurucuya Koyun!

Lokma tatlısı ertesi güne nasıl saklanır?

Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır.

Lokma neden kabarmaz?

Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.

Diğer Tarifi Yazıları