Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi, Kurabiye sadece sıvı yağ ile yapılır mı?, Sıvı yağ ile un kurabiyesi olur mu?, Sıvı yağlı kurabiye neden yayılır?, Kurabiye hamurunun içine neler girer?, Kurabiyeye margarin yerine sıvı yağ konur mu?


Kurabiye sadece sıvı yağ ile yapılır mı?

Her iki yağı birlikte kullanmak da mümkün. Bazı kurabiye tariflerinde lezzetini hafifletmek ve kıvamını daha yumuşak hale getirmek için sıvı yağ, ağızda dağılan bir yapı oluşturmak için ise tereyağı birlikte kullanılır. Bu şekilde de enfes hamurlar hazırlayabilirsiniz.

Sıvı yağ ile un kurabiyesi olur mu?

Sadece üç malzemeyle un kurabiyesi yapmak mümkün hem de sıvı yağ ile, margarin ve tereyağ sevmeyenlere alternatif. Pudra şekeri ve sıvı yağı birbirine yediriyoruz, ardından kaşık yardımı ile azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz.


Sıvı yağlı kurabiye neden yayılır?

Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.

Kurabiye hamurunun içine neler girer?

Kurabiye Hamuru Malzemeleri 2 yumurta 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı nişasta(mısır nişastası kullanmanızı tavsiye ederim) 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 2 su bardağı kadar un (eksik yada fazla olabilir kontrollü) Not: Hamuru için kullandığınız 2 ...

Kurabiyeye margarin yerine sıvı yağ konur mu?

Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılmalı

Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.


Margarin yerine sıvı yağ olur mu?

Margarin yerine sıvı yağ kullanılması ise pek önerilmez çünkü özellikle hamur işi tariflere sıvı yağ margarinin verdiği tokluğu veremez.

Margarinsiz un kurabiyesi olur mu?

Elbette mümkün! Tam ölçülü, İçerisindeki karbonat sayesinde ve yumurta, süt ve süt ürünleri kullanılmadığı için uzun süre bayatlamıyor. Katı yağ kullanmadan da kum gibi ağızda dağılan bir kıvamı oluyor.

Sıvı yağlı kurabiye kaç derecede pişer?

170 derece ısıtılmış fırında rengi değişmeyecek şekilde pişirilir (yaklaşık 10 dakika).

Anne kurabiyesi yumuşak olması için ne yapılmalı?

Anne kurabiyesinin püf noktaları; Kurabiyenin dışı kıtır içinin de yumuşak olması için karbonat kesinlikle olması gerekiyor. Hamurumuz çok az ele yapışan bir hamur olsun ki piştiğinde sert olmasın. Elinize biraz sıvı yağ sürerseniz hamura rahatça şekil verebilirsiniz.

Kurabiye piştikten sonra neden sertleşir?

Hamurunuz sert olursa kurabiyeniz de piştikten sonra sertleşir. Kurabiye hamuru, hamurun yapısı ve kurabiyenin kalınlığına bağlı olarak 160-170 ya da 180 derecede pişmesi gereken bir tatlı. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir.

Kurabiye fanlı da mı pişer fansız da mı?

Ayrıca fanlı fırınlar yemeklerin üstünde oluşan buharda daha az yoğunlaşır ve buharın çıkması daha hızlı olduğu için yemeklerin üstleri daha kıtır bir şekilde pişer. Bu özellik özellikle kek, kurabiye, ekmek gibi hamur işleri pişirirken ve et, sebze gibi yiyecekleri kızartırken tercih edilir.

Kurabiyenin kıtır kıtır olması için ne yapmalıyım?

Kurabiye ya da bisküvilerinize ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi malzemeleri en son ekleyin. Böyle ce daha kıtır kıtır bir kıvamı olacaktır.

Diğer Tarifi Yazıları