Eski Datça Yol Tarifi

Eski Datça Yol Tarifi, Datça merkezden Eski Datça'ya Nasıl Gidilir?, Datça'nın eski adı nedir?, Eski Datça'da Ne var?, Datça yolu virajlı mı?, Datça merkez ile Eski Datça arası kaç km?


Datça merkezden Eski Datça'ya Nasıl Gidilir?

Eski Datça ile Datça şehir merkezi arası yaklaşık 2,5 km'dir. Merkezden dolmuşlarla yaklaşık 7-10 dakika içinde Eski Datça'ya ulaşabilirsiniz. Minibüsler yazın genellikle dolu oluyor. Eski Datça, yakın mesafede olduğu için tıka basa da olsa bu minibüslere binmekten tereddüt etmeyiniz.

Datça'nın eski adı nedir?

Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür.

Eski Datça'da Ne var?

Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Datça yolu virajlı mı?

Ayrıca Marmaris-Datça yolu virajlı bir yol olmasına rağmen oldukça iyidir. Marmaris ile Datça arasındaki mesafe, karayoluyla yaklaşık olarak 75 km'dir.

Datça merkez ile Eski Datça arası kaç km?

Datça merkezden yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan eski adı Dadya olan Eski Datça'ya dolmuşlarla veya Marmaris yönüne doğru gittiğinizde yaklaşık 10 dk içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Benim gibi yürümeyi seviyorsanız yaklaşık yarım saatte ulaşabilirsiniz hatta otostop bile çekebilirsiniz.

Datça yürüyerek gezilir mi?

Datça'nın merkezine yalnızca 3 kilometre uzaklıkta olan Kargı Plajı'na yürüyerek bile ulaşabilirsiniz. Datça'da gezilecek yerler listesinde en sık ziyaret edilen ve akvaryum gibi bir denize sahip olan bu plaja merkezden yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabilir ve sporunuzu yaptıktan sonra serin sularda dinlenebilirsiniz.

Eski Datçada kimler yaşamış?

Bilinen ilk yerli halk Karyalılar'dır ve burada en parlak dönem Dorlar döneminde yaşanır. Dorlar MÖ 1000 yıllarında Trakya üzerinden güneye inerek Yunanistan üzerinden bölgeye gelirler ve bugünkü Datça ilçe merkezinin 1.5 km kuzeydoğusundaki Burgaz mevkiinde Dor uygarlığının merkezi olan Knidos'u kurarlar.

Datça nin neyi meşhur?

Datça'nın simgesi olan badem çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Baharın gelmesiyle birlikte Nisan ayında hasatı yapılan badem çiçeği balı, arıların Datça'nın en ünlü badem çiçeklerinden topladığı bal çeşididir. Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır.

Eski Datça kimin evi var?

Türk Şiirinin Önemli Ve Büyük Sanatçılarından Can Yücel'in Ve Birçok Önemli Eserlerini Yazdığı Ev, Eski Datça İle Bütünleşmiştir. Müze Haline Getirilen Ancak Kapalı Tutulan Evin Giriş Kapısı da Şairin Resimleri, Şiirleri Ve Yazılarıyla Süslenmiştir.

Eski Datça'da deniz var mı?

İlçe merkezinde ve yakın bölgelerindeki köylerde bulunan tertemiz plajlar ve koyları ile Datça tam bir Akvaryum cennetidir. Tertemiz sularında ve mavi bayraklı koylarında deniz keyfi bir başka çıkıyor. Datça'ya yolunuz düşerse Eski Datça'yı mutlaka görmelisiniz.

Datça 1 günde gezilir mi?

Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz. Badem çiçeği festivali döneminde de oldukça güzel oluyor Datça.

Datça arabasız gezilir mi?

Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.

Diğer Yol Tarifi Yazıları